Pellavamarkkinoiden 2023 ohjelma julkaistu, teemana Liikkuva Lammi

Vuoden 2023 Pellavamarkkinoiden ohjelma alkaa olla pääosin selvillä. Teemana on tänä vuonna Liikkuva Lammi, joka kannustaa meitä kaikkia huolehtimaan kunnostamme ja jaksamisestamme. Ohjelmatarjonnassa on tuttua ja turvallista ja myös uutta. Teemaan liittyen lanseerataan liikuntatapahtuma Markkinalenkki. Esiintyjinä ovat tänä vuonna päälavalla Varusmiestoimikunnan bändi ja Lammin Soittokunta. Liikuntahallilla lasten viihtymisestä huolehtii MisseKissa, pomppulinna ja kepparirata. Ruokailu-ja tarjoilualueella tunnelmaa luo trubaduuri Karri Salo.

Tämän vuoden markkinateeman Liikkuva Lammi taustalla on huoli siitä, että monet ihmiset liikkuvat ja siten myös huolehtivat kunnostaan aiempaa vähemmän. Teeman mukaisesti markkinoilla pyritään tuomaan esiin erilaisia liikunnan muotoja ja niiden hyötyjä ja erityisesti lammilaisten mahdollisuuksia erilaisten liikuntamuotojen harrastamiseen. Markkinoille on kutsuttu paikallisia liikunta-alan toimijoita esittelemään toimintaansa ja innostamaan ihmisiä liikunnan lisäämiseen. Teemaan liittyen järjestetään uusi liikuntatapahtuma Markkinalenkki, joka starttaa klo 9.30. Aikuisten matka on noin 5 km, lapsille on lyhyemmät lenkit. Uimahallin pukuhuoneet ja pesutilat ovat avoinna lenkkeilijöille. Tapahtuma on ilmainen. Sen järjestelyistä vastaa Lammin Säkiä!

Markkinatorille tehtiin viime vuonna muutos, kun ruoka- ja juoma-alueesta muodostettiin oma piha markkinatorin perälle eli sen pohjoispäähän. Se on aidattu omaksi ruoka-, anniskelu- ja pöytäalueeksi. Paikalla on perinteinen Sahtivaunu. Ruokatoimijoita on useampia ja tarjolla on muun muassa lettuja, muikkuja, burgereita, hatsapureja, makkaroita, kahvia ja virvokkeita. Alueella on myös oma esiintymislava, jolla musisoi trubaduuri Karri Salo. Linkin takaa pääset tutustumaan Karriin ja hänen musiikkiinsa. Loppu torialueesta on perinteinen markkinatori yli sadan myyjän voimin.

Markkinoiden pääesiintymislavalla vieraita viihdyttää Kimmo Kopran johdolla varusmiestoimikunnan bändi, joka musisoi ja järjestää erilaisia kilpailuja. Markkinat ovat myös osana Hämeen Sanomien tähtitapahtumia. Esiintyjänä on lisäksi Lammin Soittokunta.

Markkinoilla valitaan Lammin Sahtimestari, joka pääsee edustamaan Lammia sahdin valmistuksen SM-kilpailuihin elokuun 5. päivänä Nakkilaan. Markkinoilla paljastetaan vuoden Lammilainen teko. Lammin Lions Club palkitsee markkinoilla klubin valitsemat vuoden kulttuuri- ja liikuntapalkinnon saajat.  Myös Hirrensyöksykilpailut ja muita kenttäpelejä järjestetään.

Hakkalan koululta löytyy tuttuun tapaan Sydänyhdistyksen pitämä Markkinaravintola. Lammilaisten taiteentekijöiden taidenäyttely löytyy Hakkalan koulun yläkerran luokista ja kirjastosta. Liikuntahalli on varattu lapsille ja perheille. Sieltä löytyy mm MisseKissan musiikkiesitykset ja taikapallot, Pomppulinna, keppariesteet ja kepparit. Paikalla on myös LASB:n pelaajia jakamassa nimmareita. Poniratsastus löytyy MTK:n osaston läheltä.

Lammin kirkko on avoinna yleisölle klo 11-17 ja Pellava- ja Sahtimuseo ovat myös avoinna yleisölle klo 10-14. Vanhojen autojen näyttely on liikuntakeskuksen parkkipaikalla klo 11-13. 

Pellavamarkkinat on Lammin suurin yleisötapahtuma. Markkinoiden pääjärjestäjän Lammin lionsklubin lisäksi järjestelyistä vastaa lukuisa joukko lammilaisia yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit